Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ασθενο-κεντρική Ιατρική και ΟΣΤ.Α


Σε ένα περιβάλλον όπου ο ασθενής «βομβαρδίζεται» καθημερινά με διαδικτυακές πληροφορίες και ελκυστικά πακέτα ιατρικών υπηρεσιών,  κινδυνεύει να καταλήξει περισσότερο μπερδεμένος και αναποφάσιστος και τελικά οι επιλογές που θα κάνει να μην ικανοποιούν τις πραγματικές του ανάγκες και πολύ περισσότερο να μην λύνουν το πρόβλημά του.
Η προσπάθεια της  ΟΣΤ.Α επικεντρώνεται στο να βοηθήσει τον ασθενή με Μυοσκελετικό πρόβλημα να επιλέξει την θεραπευτική  προσέγγιση που είναι η καταλληλότερη γιαυτόν  , ιδιαίτερα δε εάν πρόκειται για μια περίπλοκη και μακρoχρόνια περίπτωση.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος. Αυτή οικοδομείται με τον ειλικρινή διάλογο, την εξατομικευμένη παρέμβαση σύμφωνα με τις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε ασθενούς, την ολιστική προσέγγιση, την ενεργητική ακρόαση, το συναισθηματικό “καθρέφτισμα”.
Η ενημέρωση και η εκπαίδευση του ασθενούς αποτελούν σημαντικούς πυλώνες της προσέγγισης της ΟΣΤ.Α , που την κάνουν ξεχωριστή, είτε κατά την προσωπική μας επαφή είτε διαμέσου της ιστοσελίδας μας ( www.osta.gr). Προτρέπουμε (empower) τους ασθενείς μας να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα το διαδίκτυο, προκειμένου να αναζητήσουν πληροφορίες για την ασθένεια τους, αλλά και για να συμμετέχουν σε  δίκτυα γνώσης και συναισθηματικής στήριξης με άλλους ασθενείς.

Στην ΟΣΤ.Α προωθούμε έναν πρωτοποριακό τρόπο άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος, που στηρίζεται στις αρχές του σεβασμού, της εξατομίκευσης της δημιουργικότητας  - την ανθρωπιστική εντέλει προσέγγιση παράλληλα με την επιστημονική εμπειρογνωμοσύνη.
Στην ΟΣΤ.Α αναλαμβάνουμε έναν ένα σύνθετο ρόλο συντονιστή (ανθρώπων, πόρων και υλικών), με απώτερο σκοπό την παροχή της βέλτιστης θεραπευτικής λύσης με το μικρότερο δυνατόν κόστος.
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους με την υγεία τους, χρησιμοποιώντας πράγματα που λειτουργούν για εκείνους υπό τις δικές τους συνθήκες
Τελικός στόχος είναι η εγκαθίδρυση θεραπευτικής συμμαχίας μεταξύ ασθενούς και ιατρού.

ΟΣΤ.Α : Σωστά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου